• nl

Acnetherapie

Acne komt voor bij mannen, vrouwen, jong, oud en in alle leeftijdsgroepen. Er is geen standaard acnebehandeling binnen Parkwegkliniek Sommer. De diverse klachten vereisen namelijk een andere aanpak. De behandeling bestaat veelal uit een dieptereiniging en adviezen met zelfmanagement. Hierbij kunt u denken aan huidverzorging en productgebruik. Tevens kunnen chemische peelings worden ingezet om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Niet alleen actieve acne kan worden behandeld, ook voor zogenaamde restacne (overblijfselen van acne) en acnelittekens kunt u bij de huidtherapeute terecht. 
Tijdens het consult worden de behandelmogelijkheden met u besproken en zal in overleg met u een behandelplan worden opgesteld. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de dermatoloog, dr. Sommer.

Behandelfrequentie
Bij minder actieve acne is een maandelijkse afspraak voldoende. Bij zeer actieve acne adviseren wij iedere 2-3 weken voor behandeling te komen. Soms kan er na de behandelingen nog restacne overblijven. Hiervoor kan een onderhoud behandeling ingepland worden.

Vergoeding
Doorgaans worden acnebehandelingen (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar op welke vergoeding u recht heeft.

Camouflagetherapie

Camouflage kan worden ingezet om kleurverschillen in de huid te verbergen. Uw huidtherapeute kan u helpen met het kiezen van een camouflagekleur die overeen komt met uw eigen huidskleur. Aan de hand van een palet met diverse kleuren wordt de kleur of kleurencombinatie bepaald. Er wordt gewerkt met camouflage welke veegvast, huidvriendelijk en waterproof is. Daarnaast helpt de huidtherapeute u met het aanbrengen van het product, zodat u thuis precies weet hoe u de camouflage zo natuurlijk mogelijk kunt aanbrengen.

Behandelfrequentie
Tijdens de behandeling wordt in overleg met u een keuze gemaakt voor de kleur van de camouflage. 
De camouflageproducten zullen voor u worden besteld. Mocht u er behoefte aan hebben, dan kan nog een afspraak worden ingepland om te oefenen met het aanbrengen van het product.

Vergoeding
Doorgaans worden de camouflagebehandelingen in het gelaat (grotendeels) vanuit de aanvullende verzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. Bij diverse zorgverzekeraars worden ook de camouflageproducten (deels) vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar op welke vergoeding u recht heeft.

Huidverbeterende peeling

Een peeling kan worden ingezet bij fijne rimpeltjes, lichte mate van pigmentverschuivingen in de huid, acne(littekens) en als oppepper van de huid. Het aanbrengen van de peeling zorgt voor een zeer oppervlakkige verwonding van de huid, waardoor de huidstructuur verbeterd en de huid egaler en gladder wordt. Tevens beïnvloeden peelings de collageenvezels en de elastine vezels in de huid, waardoor de huid strakker wordt en de hydratatie van de huid wordt geoptimaliseerd. 
Tijdens het consult wordt uitgelegd wat u kunt verwachten van de behandelingen en welke adviezen belangrijk zijn tijdens de behandelperiode.

Behandelfrequentie

In eerste instantie wordt een proefplek behandeld, doorgaans vindt dit plaats op de kaaklijn. Één week later zal de eerste behandeling plaatsvinden in een kuur van minimaal 3 behandelingen. Deze behandelingen zullen om de 2-4 weken plaatsvinden.

Vergoeding

Huidverbeterende behandelingen komen alleen voor vergoeding in aanmerking wanneer er sprake is van (rest)acne of acnelittekens. Dit wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar op welke vergoeding u recht heeft.


Oedeemtherapie

Oedeem oftewel vochtophoping kan een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een ongeval of een operatie. Het vocht kan niet goed worden afgevoerd doordat er een stoornis ontstaat in het lymfestelsel. Door middel van oedeemtherapie stimuleert de huidtherapeut met manuele lymfedrainage de afvoer van het vocht. Door aanpassing van de diverse massagegrepen kan de huidtherapeut tevens verhardingen versoepelen en het vocht verplaatsen naar plekken waar het vocht beter door het lichaam kan worden opgenomen. 
Oedeemtherapie is een complexe behandeling waarbij sprake is van meerdere interventies. Doorgaans bestaat de behandeling uit ambulante compressietherapie samen met manuele lymfedrainage. Dit wil zeggen een combinatie van manuele lymfedrainage, compressie in de vorm van een zwachtel of elastische kous en daarbij het bewegen van de ledematen waardoor de afvoer van het vocht bevorderd wordt. Compressietherapie is voor oedeempatiënten zeer belangrijk en zorgt voor behoud van het behandelresultaat.

Behandelfrequentie
Oedeem is veelal een chronisch aandoening, wat leidt tot een langdurig behandeltraject. Oedeemtherapie wordt in de eerste behandelfase frequenter toegepast onder ander doordat er veelal compressietherapie wordt toegepast door middel van zwachtels. Deze zwachtels dienen regelmatig opnieuw te worden aangelegd, om een goede druk te behouden. Ook de behandeling met manuele lymfedrainage zal in het begin wekelijks of meerdere malen per week plaatsvinden. Indien het behandelresultaat stabiel blijft, kunnen de behandelingen worden afgebouwd en zal de focus meer liggen op zelfmanagement. Hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn is afhankelijk van de ernst en vooruitgang van het oedeem.

Vergoeding
Oedeemtherapie wordt doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar. Bij een chronische machtiging worden de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed. Dit gaat van uw eigen risico af. Vanaf de 21e behandeling komt dit uit de hoofdverzekering. Wanneer er geen sprake is van een chronische machtiging wordt de behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar op welke vergoeding u recht heeft.

Lasertherapie

De huidtherapeute bij Parkwegkliniek Sommer voert de volgende laserbehandelingen uit:
– Laser ontharing
– Laserbehandeling pigmentvlekken
– Laserbehandeling vaatjes

Voor alle laserbehandeling geldt dat u geen zongebruinde huid mag hebben en dat u niet onder de zonnebank mag zijn geweest gedurende 4-6 weken voor de behandelingen tot en met 4-6 weken na de laatste behandeling. Voor ontharen is het verder van belang dat u geen andere ontharingstechnieken (epileren, harsen e.d.), behalve scheren, hebt ondergaan 4-6 weken voor de behandeling.
Ontharen
Het laserlicht wordt door het pigment in het haarzakje geabsorbeerd. Dit wordt vervolgens omgezet in warmte. Door deze warmte wordt het haarzakje vernietigd, waardoor de haar niet meer groeien. Laserbehandelingen zijn niet pijnloos, maar mensen kunnen het goed verdragen. Tijdens het consult neemt de huidtherapeute de werking van de laser en de verwachtingen met u door.

Behandelfrequentie
De laserbehandelingen zullen met tussenpozen van 6-8 weken plaatsvinden. Er zijn gemiddeld 6 behandeling nodig voor reductie van de haargroei. Indien u eerder tevreden bent, kunt u uiteraard eerder stoppen. Er zijn meerdere behandelingen nodig, omdat de haren zich in verschillende fasen bevinden. Alleen in de groeifase is de behandeling effectief.


Pigmentvlekken
Het laserlicht zorgt ervoor dat de rood/bruine kleur van pigmentvlekken wordt geabsorbeerd waarna het pigment in de huid wordt afgebroken en opgeruimd. Het beste resultaat is te bereiken wanneer het pigment zich oppervlakkig in de huid bevindt. De behandeling kan gevoelig zijn, maar wordt over het algemeen goed verdragen. Tijdens het consult neemt de huidtherapeut de werking van de laser en de verwachtingen met u door.

Behandelfrequentie
De laserbehandelingen zullen met tussenpozen van 4 weken plaatsvinden. In sommige gevallen zijn 1-2 behandelingen voldoende. Gemiddeld zijn echter 4 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Vaatjes
Cosmetisch ontsierende vaatjes in het gelaat en op het lichaam kunnen behandeld worden met de laser. Door de warmte van de laserstraal wordt het vaatje dichtgeschroeid, waardoor in dit specifieke vaatje geen doorbloeding meer plaatsvindt. Dit heeft geen gevolgen voor de verder doorbloeding van de huid. De behandeling kan gevoelig zijn, maar wordt over het algemeen goed verdragen. Tijdens het consult neemt de huidtherapeut de werking van de laser en de verwachtingen met u door.

Behandelfrequentie
De laserbehandelingen in het gelaat zullen met tussenpozen van 2-4 weken worden uitgevoerd. Op het lichaam zal de behandeling om de 6-12 weken plaatsvinden. Er zijn gemiddeld 2-4 behandelingen nodig voor een optimaal behandelresultaat.

Vergoeding

De meeste laserbehandelingen komen niet in aanmerking voor een vergoeding, met uitzondering van ongewenste beharing in het gelaat bij vrouwen. Dit wordt (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Een exacte prijsopgave kan u tijdens het consult worden gegeven, omdat daarvoor eerst het behandelgebied moet worden beoordeeld.

Littekentherapie

Door middel van littekentherapie kunnen storende, verharde, verkleefde en pijnlijke littekens worden behandeld. De huidtherapeut gebruikt bepaalde massagetechnieken om het weefsel te versoepelen en de doorbloeding in de huid te verbeteren. Hierdoor zal ook het uiterlijk van het litteken verbeterd worden. Tevens kunnen eventuele bewegingsbeperkingen verminderd of verholpen worden.

Behandelfrequentie
Het aantal behandelingen is per persoon verschillend en afhankelijk van de ernst en de voortgang van het litteken. Doorgaans worden tenminste 6 behandelingen uitgevoerd. Littekenmassage wordt 1-2 keer in de week toegepast. Naar mate het behandelresultaat beter wordt, zal de frequentie worden afgebouwd.

Vergoeding

Doorgaans worden littekenbehandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar op welke vergoeding u recht heeft.

Back to Top