• nl

Blaaspijn

Blaasontsteking
Vaak t.g.v. een bacteriële ontsteking E. Coli. Symptomen vaak moeten plassen met drang, branderige sensatie, kleine porties, vaak gepaard gaande met koorts.

Behandeling met een urinekweek en antibiogram.

Interstitiele cystitis
Een blaasslijmvlies ontstekingsaandoening niet primair door een bacterie maar door een multi factoriele oorzaak (auto-immuun reactie, erfelijkheid, infectie/allergie, risico factoren) waarbij de glycosamino glycaan laag (G.A.G-laag) van het opperste slijmvlies is aangedaan. Deze laag heeft een beschermfunctie, the protective lining of epithelium ter voorkoming dat toxische stoffen in de urine de blaaswand gaan irriteren en is er sprake van deze aandoening  dan ontstaat er een schaafwond van het blaas slijmvlies.

Klachten: extreme blaas pijn en druk op de blaas met bekkenbodem pijn, branderig gevoel voor tijdens of na het plassen van kleine porties, algemeen onwel bevinden  de klachten zijn veelal chronisch.

Behandeling is er op gericht de G.A.G laag te herstellen middels blaas spoelingen met chondroitine sulfaat of hyaluron zuur (cystistat, elmiron, laluril, uracyst).

Back to Top