• nl
Dennis Oerlemans

Dr. Dennis Oerlemans

Uroloog
Dr. Dennis Oerlemans heeft zijn studie geneeskunde gevolgd aan de Universiteit Maastricht. Na een periode als onderzoeker op de afdeling urologie is hij vanaf 2008 gestart met de opleiding tot uroloog in het MUMC+ en het Atrium Heerlen (huidige Zuyderland).

Na het afronden van zijn specialisatie is hij als uroloog gaan werken in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond en daar houdt hij zich vooral bezig met de behandeling van urologische tumoren als ook de behandeling van plasklachten (urineverlies, vaak plassen, zwakke straal).

Oerlemans: “Ik vind het erg belangrijk patiënten duidelijk uit te leggen wat er met hen medisch gezien aan de hand is en wat hieraan gedaan kan worden.  In veel gevallen kunnen patiënten met een urologische aandoening kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden. Ik haal er veel voldoening uit om samen met de patiënt een goede keuze te maken. Daarbij houden we vooral rekening met de invloed die de behandeling zal hebben op de kwaliteit van leven van de patiënt.”

Dennis Oerlemans is gepromoveerd op de behandeling van klachten van de lagere urinewegen met behulp van neuromodulatie. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) en de European Association of Urology (EAU) en erkend als fellow of the European Board of Urology (FEBU).

Back to Top