• nl

Cosmetische dermatologie

Scleroseren van spataderen bij ontsierende been- aderen:
Scleroseren is het dichtspuiten van aderen met een vloeistof (aethoxysclerol). Deze vloeistof veroorzaakt verkleving van de vaatwand. De spatader veranderd hierdoor in een strengetje, waardoor geen bloed meer kan stromen. De functie van de verdwenen spatader wordt overgenomen door een van de vele andere, normale aderen in de buurt.

Ooglid correctie:
Met het ouder worden verliest de huid zijn elasticiteit en ontstaan rimpels en plooien. Oogleden zijn heel dun en hebben daarom de neiging om te gaan hangen, hierdoor kan ook het zicht belemmerd worden. Daarnaast geeft het vaker een moe en zwaar gevoel aan de ogen. Een ooglidcorrectie is een poliklinische ingreep, die vaak uitgevoerd wordt aan de bovenste oogleden. Verdere informatie over deze ingreep krijgt u tijdens een consult bij de arts.

Schaamlip correctie:
Bijna niemand durft erover te praten! De eerste stap is dan ook vaak moeilijk.
Vaak ontstaan er klachten bij het, fietsen en paardrijden of durven vrouwen geen bikinibroekje en/of strakke jeans te dragen. Een patiënt die toch kiest voor een schaamlipcorrectie,
kan dit in de kliniek onder plaatselijke verdoving laten doen. Na de ingreep zijn vrouwen er enorm blij mee!

Botox injecties: 
Voor overmatig zweten (oksels, handpalmen en voetzolen):
De behandeling met botox vindt plaats poliklinisch. Bij sommige patiënten wordt er een jodium en zetmeel test gedaan, om te kijken welke plaatsen behandeld moeten worden. De botox wordt ingebracht met een naaldje in de huid. Meestal vinden er tien tot vijftien injecties plaats. Deze injecties kunnen gevoelig zijn. De behandeling duurt in totaal ongeveer een half uur. Botox bevat de stof botuline-toxine. Deze stof vermindert de aanmaak van zweet. Botox heeft een werking van zes tot negen maanden.
Naast het bestrijden van overmatig zweten, kan botox ook dienen voor huidverjonging.

Laser behandelingen:
De laserbehandelingen worden binnen Parkwegkliniek Sommer uitgevoerd door een gediplomeerde Huidtherapeute of door de arts zelf.

Ontharing:
Een laserbehandeling kan u blijvend verlossen van ongewenste haargroei bij oksels, rug, benen en de bikinilijn. Het laserlicht zorgt voor een veilige, snelle en (mogelijk) blijvende ontharing. Scheren en harsen is daarna verleden tijd. De laser biedt ook een oplossing bij overbeharing in het gelaat. Een behandeling voor het gelaat wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Bloedvaatjes in het gezicht, op de benen en op de romp:
Laser wordt ingezet bij de behandeling van aangedane vaatjes in en rond het gelaat, zoals couperose en zogenoemde spiders (hemangiomen). Rode vlekjes in het gezicht en op het lichaam, worden met  laserbehandeling blijvend verwijderd. Veel vrouwen hebben last van bezemrijsvarices op hun benen. Dit zijn kleine blauwe vaatjes, vlak onder het huidoppervlak. De kleine ontsierende haarvaatjes op de benen kunnen eveneens verwijderd worden met een laserbehandeling.

Pigmentvlekken op gezicht en handruggen:
Daarnaast zijn er laserbehandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken in het gezicht en op de handrug. Deze pigmentvlekken kunnen ontstaan op jonge leeftijd, maar ook voorkomen op oudere leeftijd als gevolg van teveel zonblootstelling in de jeugdjaren. Pigmentvlekken kunnen met één tot meerdere laserbehandeling verwijderd worden. Bij pigmentvlekken is het van belang dat er goede bescherming van de zon plaatsvindt.

Acnelittekens:
Acne laat soms ontsierende littekens achter. Om ervoor te zorgen dat de acne geen littekens achterlaat wordt de acne snel en serieus aangepakt. Daarnaast is het van belang dat krabben aan de huid zo min mogelijk wordt toegepast, dit versterkt namelijk het ontstaan van littekens op de huid. Wanneer er toch littekens ontstaan of al aanwezig zijn, biedt een laserbehandeling de oplossing.


Back to Top