• nl

Spataderen

Scleroseren= wegspuiten
Hierbij wordt een middel in de aderen gespoten. Daardoor plakken de vaatwanden aan elkaar en zullen de aderen niet meer doorbloedt worden. Tijdens de behandeling voelt U kleine prikjes. Over de behandelde gebieden worden wattenbollen geplakt en dient U, afhankelijk van de behandeling, 1 -2 weken steunkousen te dragen.

Meer info

FOAM behandeling
Deze behandeling is eigenlijk hetzelfde als het wegspuiten met als verschil dat nu voor het inspuiten eerst schuim is gemaakt van de werkzame stof (ethoxysclerol®). Dit gebeurt eenvoudig door lucht met de ethoxyscerol te mengen in een spuit. Hierdoor is het effect van dichtplakken wat sterker. Deze behandeling is daarom ook voor de wat grotere spataderen geschikt. We maken voor het aanprikken van de spatader gebruik van het duplexapparaat. Hierdoor kunnen we heel gericht vaak de wat dieper gelegen ader dichtspuiten met foam. De foam behandeling kent dezelfde bijwerkingen als het gewone wegspuiten. Ook hier draagt u na de ingreep een elastische kous.

Muller techniek
Bij de Muller techniek worden aderen via kleine huidopeningen met een haakje aangehaakt en eruit getrokken. Dit gebeurd onder plaatselijke verdoving. Voordat de verdoving geplaatst wordt, tekent de arts precies af waar de ader verloopt. Vervolgens gaat u liggen op het behandelbed en worden er steriele doeken op uw been geplaatst. De verdoving wordt met een pompje geplaatst. De ader wordt vervolgens stuk voor stuk verwijderd en nadien worden de kleine openingen dicht geplakt met hechtpleister. Over het algemeen draagt u na de ingreep een steunkous gedurende 5-7 dagen en zien we u dan op controle terug. Na de behandeling houden we u nog even ter controle in de kliniek. Het is raadzaam dat ivm de toegepaste verdoving een begeleidende persoon u naar huis brengt. U zelf kunt de eerste uren na de ingreep verzekeringstechnisch niet zelf auto rijden.

Meer info

VNUS techniek
Bij de VNUS techniek wordt een grote ader, meestal aan de binnenkant van uw been of thv de kuit, met een katheter dicht gebrand. Dat gebeurd onder geleide van het echoapparaat, zodat de ligging van de katheter precies gecontroleerd kan worden. Bij deze ingreep wordt in staande positie de ader afgetekend en neemt u vervolgens plaats op het behandelbed. Er worden steriele doeken geplaatst en de ader wordt vervolgens aangeprikt om de katheter te kunnen plaatsen. Ook wordt de verdovingsvloeistof via een pomp rond de ader aangebracht. Vervolgens kan de katheter middels een generator verhit worden waardoor de ader van binnen uit dicht gebrand word. De katheter wordt vervolgens verwijderd en er wordt een pleister thv de insteekopening van de katheter op uw been geplakt. U draagt gedurende 1 week een steunkous. Na de behandeling houden we u nog even ter controle in de kliniek. Het is raadzaam dat ivm de toegepaste verdoving een begeleidende persoon u naar huis brengt. U zelf kunt de eerste uren na de ingreep verzekeringstechnisch niet zelf auto rijden.

Meer info

Compressie therapie
Bij compressietherapie worden er verbanden rond uw been gezwachteld, dit om de vocht uit het been te verwijderen en om eventuele wonden beter te laten genezen. Compressietherapie gaat vaak vooraf aan het aanmeten van een elastische kous, maar kan ook een kortdurende op zich zelf staande behandeling zijn.

Elastische kousen
Als uw been meer steun nodig heeft wordt er gekozen voor een behandeling met elastische kousen, deze geven niet alleen druk op de gehele huid, maar ook op de aderen die het bloed niet meer voldoende terug richting hart laten stromen. Met het dragen van steunkousen voorkomt u vochtophoping in de benen gedurende de dag en kunnen vaak klachten zo als een moe zwaar gevoel worden voorkomen. Ook krampen zijn dan minder vaak aanwezig. Tegenwoordig zijn kousen in modieuze kleuren verkrijgbaar en zijn ze goed te integreren in de dagelijkse mode. Wij werken nauw samen met bandagisten, die de voor u meest geschikte kousen aanmeten.

Back to Top